Knedlíky z mikrovlnné trouby

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Mouka polohrubá
  • 10 g Petržel - nať
  • 2 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Rohlíky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 1.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 369 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 127.7 mg
  • Draslík 226.5 mg
  • Vláknina 6748 mg
  • Vitamín A 6748 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na centimetrové kousky pokrájené rohlíky dáme do misky. Přisypeme prosátou mouku s kypřícím práškem, nasekanou petrželovou nať a sůl. Rozklepneme vejce, přilijeme vlažné mléko, dřevěnou vařečkou vypracujeme polotekuté těsto.

  • 2

    Do čtyř vhodných hrnků vlijeme po lžíci oleje, mašlovačkou rozetřeme po stěnách hrníčků. Naplníme do dvou třetin připraveným těstem a hrnky naskládáme do mikrovlnné trouby. Výkon nastavíme na 700 W a necháme troubu 8 minut zapnutou. Vpíchneme do jednoho z knedlíků až na dno dřevěnou špejli. Pokud je špejle čistá (bez zůstatku těsta), jsou knedlíky hotové.

  • 3

    Hotové knedlíky nožem ořízneme po vnějších stěnách hrnku, poté je vyklopíme. Ještě teplé knedlíky nakrájíme ostrým nožem na kolečka a ihned podáváme.

Komentáře k receptu