Pudinkové bábovičky s ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 130 g Čokoláda bílá
  • 150 g Jahody zahradní
  • 150 g Maliny
  • 150 g Rybíz černý
  • 60 ml Voda pitná
  • 125 ml Likér malinový
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1.5 kávová lžička Želatina
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Likér Grand Marnier
  • 5 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 451 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 49 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 132.2 mg
  • Draslík 244.7 mg
  • Vláknina 4336.7 mg
  • Vitamín A 4336.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 66.6 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu rozehřejeme ve vodní lázni. Do ní vmícháme vařící šlehačku a likér, po krátkém chladnutí přidáme i žloutky. Želatinu rozpustíme ve vodní lázni a přimícháme ji k čokoládové směsi. Z bílků vyšleháme sníh a přidáme ho do úplně vychladlé čokoládové směsi.

  • 2

    Šest šálků vymažeme tukem a vložíme pečící papír. Směs rozdělíme do šálků a necháme dvě hodiny chladit v ledničce.

  • 3

    Ovoce smícháme, posypeme cukrem, přelijeme likérem a přikryté promíchané ovoce necháme dvě hodiny v chladničce.

  • 4

    Bábovičky vyklopíme a podáváme s ovocem.

Komentáře k receptu