Kávovo-ořechová zmrzlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Ořechy vlašské
  • 150 g Cukr krupice
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 250 ml Káva Espresso
  • 2 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 339 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 57 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 376.5 mg
  • Draslík 171 mg
  • Vláknina 1005 mg
  • Vitamín A 1005 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 388.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku uvedeme do varu mléko smíchané s cukrem.

  • 2

    V uvařené, prochladlé silné kávě rozmícháme žloutky a opatrně vlijeme do vařícího mléka. Povaříme do zhoustnutí a odstavíme z plotny.

  • 3

    Mleté ořechy nasucho opražíme v pánvi a vmícháme do krému spolu se sněhem ušlehaným z bílků.

  • 4

    Krém vložíme do nerezové nádoby a dáme zmrazit. (Můžeme použít i strojek na výrobu zmrzliny.)

Komentáře k receptu