Jablečný sorbet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cukr krupice
  • 800 g Jablka
  • 125 ml Džus jablečný
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 cl Calvados
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 20 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 266.5 mg
  • Vláknina 7751 mg
  • Vitamín A 7751 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr krátce svaříme s jablečnou šťávou.

  • 2

    Oloupaná jablka zbavíme jádřinců a nadrobno je nakrájíme. Vložíme je do cukerného sirupu a rozvaříme. Potom jablka prolisujeme sítem, ochutíme citronovou šťávou a calvadosem.

  • 3

    Z bílku ušleháme pevný sníh a zlehka vmícháme do jablečné směsi.

  • 4

    Sorbet mrazíme v nerezové nádobě za občasného promíchání asi 2 hodiny. Podáváme ve tvaru noků vypíchnutých lžící.

Komentáře k receptu