Chléb s cibulovo-česnekovou příchutí
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 298 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 3 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 70.7 mg
- Vláknina 750.2 mg
- Vitamín A 750.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Stroužky čenesku oloupeme a také najemno nakrájíme. 
- 
                                2V pánvi rozehřejeme olej a na něm smažíme 2 až 3 minuty nakrájenou cibuli, pak vmícháme česnek, cukr a smažíme ještě 2 minuty, až má směs zlatavou barvu. Nakonec ještě vmícháme jemně nasekaný rozmarýn a odstavíme pánev z ohně. 
- 
                                3Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme cibulovo-česnekovou směs z pánve a přisypeme mouku tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami. Vše poprášíme droždím. 
- 
                                4Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí. 
- 
                                5Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na základní program a střední barvu kůrky, a zapneme. 
- 
                                6Po ukončení pečení přístroj vypneme a v rukavicích z něj vyndáme pečicí nádobu. Chléb vyklopíme a necháme vychladnout. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        