Ořechové řezy z domácí pekárny
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 553 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 24 g
- Sodík 31 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 43.9 mg
- Draslík 424.8 mg
- Vláknina 6690 mg
- Vitamín A 6690 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 5.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Lískové oříšky nastrouháme nebo v nožovém elektrickém mixéru nasekáme na jemno. 
- 
                                2V míse ušleháme vejce s mlékem, ve druhé míse smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, připravenými oříšky, přilijeme mléko s vejcem a vše znovu důkladně promícháme. Menší část oříšků ponecháme na ozdobení. 
- 
                                3Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Bez míchadel ji vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto a rovnoměrně ho rozprostřeme. 
- 
                                4Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program pro pečení a světlou kůrku, pekárnu zapneme. Stav propečení kontrolujeme dřevěnou špejlí. Pokud je po vytažení suchá, nelepivá, máme moučník upečený. Nečekáme na ukončení programu, pekárnu vypneme dříve. 
- 
                                5Po upečení přístroj vypneme, formu v rukavicích vyjmeme, po mírném vychladnutí z ní moučník opatrně vyndáme i s pečicím papírem. Ten odstraníme, moučník podélně rozřízneme a spodní část potřeme džemem. Zakryje horní polovinou, polijeme čokoládovou polevou a posypeme nastrouhanými oříšky. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        