Fazolky se sezamovou zálivkou miso

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Fazolové lusky zelené
  • 50 g Sezam - semena
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Sójová pasta Miso
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové japonské - Mirin
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 126 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 211.4 mg
  • Vláknina 7405 mg
  • Vitamín A 7405 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mírně osolenou vodu přivedeme v hrnci k varu, přidáme fazolky a vaříme 2 minuty, až změknou. Slijeme a ponoříme do ledové vody. Necháme vychladnout, přecedíme, necháme okapat a pokrájíme na 5 cm dlouhé kousky.

  • 2

    Opražíme sezamová semínka. Poté je přesypeme do hmoždíře, ale jednu lžíci si ponecháme. Rozdrtíme je a do vzniklé hmoty přidáme cukr, mirin a miso, získáme tuhou pastu.

  • 3

    Fazolky a dresink přendáme do misky a promícháme.

  • 4

    Přizdobíme sezamovými semínky a podáváme.

Komentáře k receptu