Polévka jehněčí s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 311 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 74 mg
 - Draslík 718.3 mg
 - Vláknina 8277.5 mg
 - Vitamín A 8277.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.8 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 359.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z jehněčího masa odstraníme lůj a nakrájíme maso na tenké proužky. Dáme stranou na další použití.
 - 
                                2
Do velkého hrnce dáme vodu, osolíme a přivedeme k varu, přidáme rýži. Když se voda začne znovu vařit, zamícháme, zmírníme plamen a vaříme 15 minut, dokud nebude rýže měkká.
 - 
                                3
Rýži přecedíme a opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a odložíme stranou na později.
 - 
                                4
Mezitím v jiném hrnci přivedeme k varu jehněčí vývar. Přidáme proužky jehněčího, česnek, pórek, rýžový vinný ocet a sójovou omáčku. Zakryjeme hrnec pokličkou, zmírníme oheň a 10 minut vaříme, dokud nebude jehněčí maso měkké.
 - 
                                5
Přidáme rýži, plátky žampionů a 3 minuty povaříme. Můžeme podávat.