Sýr zapečený se žemlemi a vejci
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 439 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 25 g
- Sodík 139 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 288.8 mg
- Draslík 77.7 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na plátky nakrájíme žemle a plátky rozkrájíme na proužky. Sýr nakrájíme stejným způsobem. 
- 
                                2Silně vymastíme zapékací mísu máslem, poklademe vrstvou žemlí, vrstvou sýra a vrstvy opakujeme. 
- 
                                3Vložíme do předehřáté trouby. 
- 
                                4Vejce ušleháme do pěny, přilijeme osolené mléko. 
- 
                                5Jakmile se sýr začne zapékat, přilijeme připravenými vejci a zapékáme zhruba půl hodiny. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        