Masová pizza s mozzarellou
Suroviny
- 250 g Jehněčí maso mleté
 - 250 g Telecí maso mleté
 - 115 g Strouhanka
 - 145 g Mozzarella
 - 20 ml Olej olivový
 - 2 kávová lžička Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 1 kávová lžička Koření Italia
 - 0.5 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 ks Rajčata
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 1 stroužek Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
 - Sacharidy 22 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 536 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 186.8 mg
 - Draslík 506.1 mg
 - Vláknina 2855.2 mg
 - Vitamín A 2855.2 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Formu na pizzu vymažeme olejem. Rajče namočíme na půl minuty do vařící vody, pak ho oloupeme a nakrájíme na plátky. Smícháme masa, koření, vejce a strouhanku. Směs pečeme dvacet pět minut v zapékací míse.
 - 
                                2
Na zbylém oleji na pánvi smažíme šest minut nakrájenou cibuli nahrubo, jeden prolisovaný stroužek česneku, vložíme cukr, tymián a smažíme dalších deset minut.
 - 
                                3
Na masový korpus položíme cibulovou směs, mozzarellu a plátky rajčete. Pizzu grilujeme pět minut, až se začne roztékat sýr.