Zapékaná vejce s černými olivami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 519 kcal
- Sacharidy 59 g
- Tuky 24 g
- Sodík 267 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 79.7 mg
- Vláknina 1026.5 mg
- Vitamín A 1026.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Bešamelovou omáčku ohřejeme. 
- 
                                2Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme. 
- 
                                3Omáčku nalijeme do zapékací nádoby, navrch dáme oloupaná a rozpůlená vejce. Olivy rozložíme po omáčce vedle vajec. 
- 
                                4Dáme zapéct na pár minut do rozehřáté trouby. Pečeme při teplotě 175 °C cca 5 minut. 
- 
                                5Vhodnou přílohou je opékaný chléb. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        