Roštěná se sýrovou omáčkou a křenem
Suroviny
- 150 g Eidam jemné plátky 45%
 - 300 ml Smetana 16% (pochoutková)
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 3 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 plátek Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 2 polévková lžíce Křen
 - 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 424 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 181 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 149.2 mg
 - Draslík 71 mg
 - Vláknina 1241.8 mg
 - Vitamín A 1241.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.6 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Odleželé plátky roštěné na krajích nařízneme, naklepeme, osolíme dvěma špetkami soli, opepříme a po obou stranách opečeme na 2 lžících másla s 1 lžíci oleje. Poté plátky přeložíme na talíř a ve výpeku usmažíme drobně pokrájenou cibuli. Na cibuli položíme plátky i se šťávou, která z nich vytekla, podlijeme vývarem a dusíme, až jsou roštěnky měkké. Během dušení maso podléváme podle potřeby a maso obracíme.
 - 
                                2
V mezičase připravíme sýrovou omáčku. V rendlíku uděláme ze lžíce másla a mouky světlou jíšku. Zašleháme do ní smetanu, dbáme, aby se netvořily hrudky, a jíšku provaříme. Poté zašleháme žloutek, špetku soli, jemně ustrouhaný křen a polovinu nastrouhaného sýra.
 - 
                                3
Když jsou plátky měkké, vyjmeme je na talíř, plátky potřeme připravenou omáčkou a vložíme do zapékací mísy a podlijeme šťávou z dušení roštěnek. Maso zasypeme zbylým ustrouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 220°C, až sýr zezlátne.