Jablečný závin s kysanou smetanou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 15 g
- Sodík 41 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 1.3 mg
- Draslík 227.6 mg
- Vláknina 6675.5 mg
- Vitamín A 6675.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na vál prosejeme mouku se solí, přidáme změklý tuk, smetanu, vypracujeme hladké těsto. Hotové těsto rozdělíme na tři díly, vložíme je do fólie a necháme do druhého dne v chladničce. 
- 
                                2Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, nahrubo nastrouháme. 
- 
                                3Těsto na vále rozválíme na placku, mašlovačkou potřeme sádlem, posypeme jablky, hrozinkami, nasekanými ořechy, skořicí a cukrem. Záviny zabalíme, vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        