Maso po cikánsku
Suroviny
- 250 g Houby čerstvé
- 200 g Klobása - Čabajka
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 kávová lžička Koření Staročeské
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 3 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 2 dl Olej slunečnicový
- 1 kg Vepřová krkovička pečená
- 4 polévková lžíce Máslo jihočeské
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 875 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 81 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 125 mg
- Draslík 311.4 mg
- Vláknina 4503.8 mg
- Vitamín A 4503.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso nakrájené na tenké proužky dáme do misky, přidáme na kolečka nakrájené brambory, cibuli, klobásu a nakonec na plátky nakrájené houby. Osolíme, opepříme, posypeme grilovacím kořením, polijeme olivovým olejem a dáme do chladu na 2 hodiny odležet. 
- 
                                2Maso dáme na alobal, přidáme máslo, posypeme oreganem a zabalíme. 
- 
                                3Zabalené maso dáme na plech a v troubě pečeme 90 minut. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        