Bramborový koláč s uzenou rybou
Suroviny
- 675 g Brambory
 - 115 g Hrášek
 - 60 g Losos uzený
 - 25 g Sýr Eidam uzený 45%
 - 115 g Žampiony čerstvé
 - 115 g Kukuřice
 - 900 g Treska uzená
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 2 ks Bobkový list
 - 1.5 l Voda pitná
 - 6 dl Mléko nízkotučné
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 - 3 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
 - 5 polévková lžíce Jogurt krémový bílý natur
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 1226 mg
 - Bílkoviny 60 g
 - Uhlovodany 42 g
 - Cholesterol 106.8 mg
 - Draslík 1878 mg
 - Vláknina 12545 mg
 - Vitamín A 12545 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.9 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Do pánve dáme rybu a přidáme bobkové listy a mléko, přivedeme k varu, zakryjeme pokličkou a povaříme 5 minut. Přidáme pokrájené žampiony, zrna kukuřice, hrášek a povaříme 7 minut. Odstavíme pánev a necháme směs vychladnout.
 - 
                                2
Do hrnce dáme oloupané a pokrájené brambory na kostky, zalijeme je vodou, přivedeme vodu k varu a 8 minut vaříme. Scedíme je, necháme okapat a rozmačkáme na kaši. Vmícháme do nich petrželku a jogurt, osolíme, opepříme a dáme stranou.
 - 
                                3
Vyndáme rybu z pánve, zbavíme ji kůže a dáme do zapékací mísy. Tekutinu, ve které se vařila, uschováme.
 - 
                                4
Zeleninu scedíme, uschováme tekutinu a zeleninu přidáme k rybě do zapékací mísy. Smícháme trochu uschované tekutiny se solamylem a vymícháme pastu. Zbytek tekutiny přilijeme do zapékací mísy a přidáme i pastu. Prohříváme, dokud omáčka nezhoustne. Vyhodíme bobkové listy.
 - 
                                5
Omáčkou přelijeme rybu a zeleninu a promícháme. Na rybu dáme bramborovou kaši, zasypeme strouhaným sýrem a 30 minut zapékáme.