Kuřecí stehna plněná mandlovou nádivkou
Suroviny
- 150 g Mandle
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 10 g Petržel - nať
 - 500 g Kuře
 - 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 30 ml Olej slunečnicový
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Vejce slepičí
 - 2 ks Žemle tuková
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 4 dl Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 874 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 72 g
 - Sodík 365 mg
 - Bílkoviny 36 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 198.8 mg
 - Draslík 546.4 mg
 - Vláknina 9599.4 mg
 - Vitamín A 9599.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.8 mg
 - Vitamín E 13.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejdříve připravíme mandlovou nádivku: Mandle dáme do vhodné nádoby a spaříme vroucí vodou. Oloupeme je a nakrájíme na malé kousky. Žemle nakrájíme na malé kostičky, přidáme je do nádoby, kde máme mandle. Rozklepneme vejce, přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme drobně nasekanou petrželovou nať a směs dobře promícháme.
 - 
                                2
Kuřecí stehna důkladně očistíme a opláchneme pod studenou tekoucí vodou. Kůži na stehnech opatrně nadzvedneme a malou lžičkou plníme otvor mezí kůží a masem připravenou náplní. Povrch kůže rukou přimáčkneme, aby se náplň dostala rovnoměrně po masu na stehnech. Naplněná stehna potřeme 50 g másla, posypeme solí smíchanou s mletou paprikou.
 - 
                                3
V pekáčku rozpustíme 50 g másla a olej. Připravená stehna naskládáme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme doměkka a dozlatova.