Pečený lilkový dip
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 85 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 8 g
- Sodík 197 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 227.2 mg
- Vláknina 7210 mg
- Vitamín A 7210 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Troubu předehřejeme na 200 °C. 
- 
                                2Lilek nakrájíme na kolečka a potřeme je olivovým olejem, osolíme na každé straně. Pečeme je 35 minut nebo dohněda. Poté necháme asi 10 minut chládnout. 
- 
                                3Lilek i s kůži nakrájíme na kostky a spolu s ostatními surovinami je dáme do mixéru (kromě bazalky, tu si necháme na ozdobu). Rozmixujeme dohladka. 
- 
                                4Dip přesuneme do misky a ozdobíme bazalkovými listy. 
- 
                                5K dipu podáváme oblíbené krekry nebo zeleninu. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        