Rychlá majonéza ze žervé

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Žervé
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 123 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 62 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 94.4 mg
  • Draslík 10.2 mg
  • Vláknina 13 mg
  • Vitamín A 13 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žervé třeme v misce se žloutkem za stálého přikapávání oleje.

  • 2

    Majonézu přisolíme, osladíme a okyselíme citronovou šťávou.

  • 3

    Podáváme k rybám.

Komentáře k receptu