Papriková omáčka se sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 70 g Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 219.7 mg
  • Vláknina 3655.2 mg
  • Vitamín A 3655.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 53.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve očistíme zeleninu, cibuli a papriku s pažitkou nakrájíme najemno.

  • 2

    V pánvi na másle opečeme cibulku dozlatova, poté přidáme papriku a 10 minut dusíme doměkka.

  • 3

    Poté přidáme smetanu, sýr, sůl, oba pepře a šťávu. Vaříme dalších 5 minut.

  • 4

    Směs rozmixujeme a při podávání posypeme pažitkou. Servírujeme důkladně vychlazené.

Komentáře k receptu