Grilované broskve na sladkém toustu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chléb toastový
  • 4 ks Broskve
  • 1 špetka Skořice mletá
  • 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 83 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 612 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 572.2 mg
  • Vláknina 14872.8 mg
  • Vitamín A 14872.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Broskve omyjeme, rozpůlíme a zbavíme pecek, vejce rozšleháme.

  • 2

    Gril předehřejeme na střední teplotu, na rošt naskládáme půlky broskví rozkrojenou stranou nahoru. Pokapeme je medem a dáme na ně trochu másla. Broskve pečeme přibližně 5 minut, dokud nezměknou a nemají zlatavou barvu.

  • 3

    V misce rozšlehaná vejce smícháme metlou s bílým vínem, cukrem, citronovou šťávou a skořicí. Touto směsí potřeme tousty.

  • 4

    V pánvi rozehřejeme máslo a sladkou směsí potřené tousty smažíme 2 - 3 minuty z obou stran, aby měly křupavou kůrku. Na upečené tousty položíme grilované půlky broskví a teplé podáváme.

Komentáře k receptu