Špíz s makrelami a angreštovou omáčkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 170 g Angrešt
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Makrela obecná
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 189 mg
  • Draslík 341.8 mg
  • Vláknina 6944.8 mg
  • Vitamín A 6944.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpálíme v hrnci máslo s olejem a pod pokličkou 10 minut dusíme cibulku a fenykl, aby změkly. Přidáme angrešt a cukr a 10 minut vaříme, dokud není vše měkké. Okořeníme a máme omáčku.

  • 2

    Na 10 minut namočíme do studené vody osm dřevěných jehel na špízy. Rozpálíme gril a nakrájené maso rozdělíme na jehly. Špízy potřeme olivovým olejem a okořeníme.

  • 3

    Grilujeme špízy cca 5 minut, dokud není maso průhledné a kůže lehce opečená. Špízy podáváme s angreštovou omáčkou.

Komentáře k receptu