Špízy z panenské svíčkové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 42 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová panenka
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 8 ks Cibule
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 8 ks Bobkový list
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř cayenský
  • 0.25 l Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 807 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 426 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 73.5 mg
  • Draslík 1152 mg
  • Vláknina 9018 mg
  • Vitamín A 9018 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 51.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso zbavíme tuku a blan, nakrájíme na kostky. V misce smícháme olej, sůl, pepře, papriku a majoránku. Ve směsi marinujeme maso asi 20 minut, při pokojové teplotě. Během marinování maso několikrát obrátíme.

  • 2

    Papriky očistíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na 4 cm velké plátky. Malé cibulky oloupeme.

  • 3

    Maso necháme okapat. Na čtyři jehly nebo špejle napichujeme střídavě maso, cibuli, papriku a bobkový list.

  • 4

    Špízy opékáme na horkém roštu, asi 6 minut po každé straně. Hotové špízy upravíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu