Kuřata na jalovci po kozácku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 150 g Zakysaná smetana
  • 4 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Rajčata
  • 2 ks Okurka salátová
  • 1 kg Kuře
  • 3 polévková lžíce Jalovec
  • 6 polévková lžíce Strouhanka
  • 4 polévková lžíce Gouda
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 882 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 66 g
  • Sodík 920 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 336.6 mg
  • Draslík 1094.7 mg
  • Vláknina 5809.3 mg
  • Vitamín A 5809.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvě malá kuřata očistíme, zbavíme konců křídel a uvnitř posolíme. Potom připravíme nádivku. V hmoždíři utlučeme na prášek sušené jalovcové bobulky. Máslo utřeme s rozšlehaným vejcem, přidáme strouhanku, třetinu tlučeného jalovce, strouhaný sýr a sekanou petrželku, podle chuti osolíme a dobře promícháme.

  • 2

    Kuřata naplníme připravenou nádivkou, potřeme olejem, osolíme, posypeme druhou třetinou tlučeného jalovce, napíchneme na rožeň a nad žhavým dřevěným uhlím je 35-45 minut opékáme.

  • 3

    Rožněm otáčíme, aby se kuřata stejnoměrně propekla a při pečení je občas potíráme olejem ve kterém jsme smíchali trochu soli se zbytkem jalovce.

  • 4

    Upečená kuřata z rožně sejmeme, rozpůlíme a podáváme je s nakrájenými rajčaty a okurkami, přelitými osolenou zakysanou smetanou.

Komentáře k receptu