Kančí maso z udírny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 200 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 80 g Cibule
  • 2000 g Kančí maso
  • 500 g Chléb konzumní
  • 100 g Mrkev kořen
  • 30 g Sůl
  • 70 g Česnek
  • 1 g Bobkový list
  • 3 g Nové koření celé
  • 4 g Jalovec
  • 3 g Pepř černý celý
  • 100 g Petržel kořen
  • 200 ml Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1183 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 167.2 mg
  • Vláknina 2649.2 mg
  • Vitamín A 2649.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí maso s kostí(nejlépe žebra) odblaníme, omyjeme, osušíme, česnek utřeme se solí a vetřeme do masa. Maso zavěsíme na hák a dáme do udírny cca na 2 hodiny. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme nahrubo, očistíme mrkev, celer, petržel a pokrájíme na větší kusy. Uzené maso vložíme do pekáče, posypeme cibulí a zeleninou, okořeníme celým pepřem, novým kořením, jalovcem, bobkovým listem, podlijeme troškou vody, vložíme do trouby a pečeme 45 minut. Podle potřeby podléváme. Maso obereme od kosti, naporcujeme, ze šťávy vybereme celé koření a šťávu rozmixujeme. Přilijeme červené víno a podusíme, dokud šťáva nebude hustá tak akorát.

  • 2

    Maso se šťávou upravíme na talíře a podáváme s chlebem.

Komentáře k receptu