Bujón s pórkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 200 g Pórek
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Petržel - nať
  • 3 g Pepř cayenský
  • 200 g Kuřecí maso vařené
  • 125 g Nudle vaječné
  • 110 g Cizrna
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Vývar drůbeží
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 1286 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 32.3 mg
  • Draslík 258 mg
  • Vláknina 5405.5 mg
  • Vitamín A 5405.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    K varu přivedeme kuřecí vývar a těstoviny v něm povaříme do změknutí. Potom je vyjmeme naběračkou s otvory. Vývar stále vaříme.

  • 2

    Kolečka pórku a drcený česnek smažíme na másle dozlatova. Přidáme cizrnu, asi 1 minutu mícháme a potom ji poprášíme moukou. Smažíme asi 10 sekund, potom postupně přiléváme vroucí vývar.

  • 3

    Petrželku nasekáme a polévku ochutíme, pak přidáme cayenský pepř, osolíme a opepříme. Přidáme těstoviny a kuřecí maso a znovu přivedeme k varu.

Komentáře k receptu