Zapečené brambory s ratotouille

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 225 g Brambory
  • 115 g Fazole bílé
  • 30 g Sýr Čedar
  • 200 g Ratatouille instantní
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 1 ks Mrkev sterilovaná
  • 1 ks Máslo čerstvé
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Tykev
  • 1 ks Fazolové lusky zelené
  • 4 ks Párky jemné
  • 1 ks Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1756 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 147 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 79 g
  • Cholesterol 165.8 mg
  • Draslík 2667 mg
  • Vláknina 45404.5 mg
  • Vitamín A 45404.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 59.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 150.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory, oloupané a nakrájené na kostičky, vaříme s mrkví nakrájenou na kostičky. Po patnácti minutách slijeme vodu, přidáme máslo, pepř a mačkáním vypracujeme v kaši.

  • 2

    Na pánev položíme rozetřený stroužek česneku a po třech minutách smažení přidáme přepůlené párky. Zhnědnou přibližně po deseti až patnácti minutách. Přimícháme ratatouille, sterilizované fazole a necháme dobře prohřát.

  • 3

    Směs vložíme do zapékací mísy, pokryjeme kaší a strouhaným čedarem a grilujeme tři minuty v předehřátém grilu na střední teplotu. Mezitím krátce uvaříme oloupanou, nakrájenou tykev a hráškové lusky. Ty po ugrilování nasypeme do zapékací mísy.

Komentáře k receptu