Fazolové lusky s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazolky mražené
  • 10 g Petržel - nať
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 210 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 144 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 258 mg
  • Draslík 330.6 mg
  • Vláknina 6710 mg
  • Vitamín A 6710 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky vložíme na rozehřáté máslo a osolíme. Pod pokličkou je dusíme doměkka a během dušení jen nepatrně podléváme, aby se ke konci vydusila šťáva.

  • 2

    Potom přilijeme osolená vejce rozkvedlaná s mlékem a bez míchání necháme ztuhnout.

  • 3

    Nakonec pokrm posypeme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu