Krémová polévka z fazolek a paprik
Suroviny
- 90 g Šunka dušená
- 2 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 4 g Petržel - nať
- 450 g Fazolové lusky zelené
- 40 g Zakysaná smetana
- 2 ks Brambory
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 163 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 5 g
- Sodík 192 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 13.1 mg
- Draslík 639.2 mg
- Vláknina 7663.2 mg
- Vitamín A 7663.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 65.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve v hrnci orestujeme nadrobno nakrájené šalotky a česneky asi 2 minuty, až začnou vonět. Přidáme odjádřené, omyté a na kostičky pokrájené papriky a vše restujeme ještě 1 minutu. Přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, fazolky, zamícháme, zalijeme vodou a vaříme na mírném ohni asi 20 minut doměkka.
-
2
Uvařenou zeleninu a část vývaru rozšleháme v mixéru dohladka. Do pyré ještě vešleháme vývar, aby byla polévka dostatečně hustá, dle naší chuti. Polévku dosolíme a dopepříme.
-
3
Můžeme servírovat jako teplý i studený krém a před podáváním vmícháme zakysanou smetanu. Na talířích dozdobíme na kostičky nakrájenou šunkou a nadrobno nasekanou čerstvou petrželí.