Salát z fazolí a rostbífu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 100 g Rostbíf
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 3 polévková lžíce Dýňová semínka
  • 2 polévková lžíce Olej dýňový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 361 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 43.9 mg
  • Draslík 594.1 mg
  • Vláknina 14019.5 mg
  • Vitamín A 14019.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazolky vyloupeme z lusků a omyjeme v sítu pod studenou vodou. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a fazolky v ní pod pokličkou 10 minut vaříme.

  • 2

    Dýňová semínka nasekáme nahrubo. Cibuli oloupeme, nakrájíme najemno a v misce ji smícháme s octem a oběma druhy oleje, podle chuti přidáme pepř a sůl, přisypeme dýňová semínka a důkladně promícháme.

  • 3

    Uvařené fazolky slijeme, necháme je v sítu okapat, pak obalíme v zálivce a dáme vychladnout.

  • 4

    Rostbíf nakrájíme na nudličky, smícháme ho s vychladlými fazolkami, salát rozdělíme na talíře nebo do misek a podáváme.

Komentáře k receptu