Fazolová polévka s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 10 g Kmín celý
  • 15 g Paprika mletá sladká
  • 25 g Chilli paprička
  • 200 g Hovězí maso mleté
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 3 g Oregano sušené
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 10 g Sůl
  • 250 g Fazole bílé předvařené
  • 40 g Protlak rajčatový
  • 45 g Olej slunečnicový
  • 800 ml Vývar slepičí
  • 150 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 380 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1957 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 31 mg
  • Draslík 798.2 mg
  • Vláknina 10158.2 mg
  • Vitamín A 10158.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 6.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, chilli papričku rozřízneme, vyškrábneme semínka, zbytek nasekáme na jemno. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a necháme zesklovatět. Přidáme chilli paričku, kmín, mletou papriku, necháme rozpustit v tuku. Přiložíme mleté maso, promícháme a restujeme, vařečkou maso rozdrobíme, přidáme scezená rajčata, sůl, pepř, bobkový list, oregano, rajčatový protlak, zalijeme pivem, vývarem, vaříme aspoň 40 minut. Nakonec přidáme fazole a dovaříme.

Komentáře k receptu