Fazolová polévka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 170 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 7 g
- Sodík 793 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 6.3 mg
- Draslík 378.7 mg
- Vláknina 7068.4 mg
- Vitamín A 7068.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Fazole přebereme a několikrát pečlivě propláchneme. Zalijeme je vodou a necháme máčet, aby nabobtnaly. Nabobtnalé fazole v téže vodě uvaříme téměř doměkka. V průběhu vaření doléváme podle potřeby vařící vodu. 
- 
                                2Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na tuku dorůžova, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku. 
- 
                                3Za stálého prošlehávání metlou zásmažku zalijeme vlažnou vodou a odvarem z fazolí, přidáme česnek utřený se solí a mletý pepř. 
- 
                                4Uvedeme do varu a za občasného prošlehávání zvolna vaříme nejméně 20 minut. 
- 
                                5Potom polévku procedíme, vložíme do ní uvařené fazole a velmi krátce povaříme. 
- 
                                6Do hotové polévky přidáme polévkové koření a důkladně provaříme. 
- 
                                7Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        