Fazolová polévka s párkem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 278 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 11 g
- Sodík 676 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 6.4 mg
- Draslík 756.4 mg
- Vláknina 12436 mg
- Vitamín A 12436 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Fazole přebereme a několikrát propláchneme. Zalijeme je vodou a necháme máčet, aby nabobtnaly. Nabobtnalé fazole v téže vodě vaříme. Když začnou měknout, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmaženou na třetině tuku dorůžova, česnek utřený se solí a očištěnou, opláchnutou a na malé kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu. Vše vaříme téměř doměkka, není však žádoucí rozvaření. 
- 
                                2Ze zbylých 2/3 tuku a prosáté mouky připravíme světlou jíšku a zamícháme do ní papriku. 
- 
                                3Za stálého prošlehávání ji zalijeme vlažným vývarem, uvedeme do varu a za občasného prošlehání alespoň půl hodiny zvolna vaříme. 
- 
                                4Potom polévku procedíme hustým cedníkem, přidáme oloupané párky nakrájené na jemné plátky, uvařené fazole a krátce povaříme. 
- 
                                5Nakonec polévku dochutíme polévkovým kořením a povaříme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        