Hrášek s rýží

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 0.5 l Hovězí vývar základní
  • 1 šálek Rýže loupaná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 340 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 6 mg
  • Draslík 468.8 mg
  • Vláknina 15004 mg
  • Vitamín A 15004 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a dusíme téměř doměkka.

  • 2

    Rýži propereme, spaříme a ve větším množství osolené vody ji 10 minut vaříme.

  • 3

    Rýži přecedíme, přidáme k hrášku a vše dodusíme.

  • 4

    Směs naplníme do šálků vypláchnutých vodou a vyklápíme na mísu.

  • 5

    Pokrm posypeme jemně nakrájenou červenou kapií a petrželovou natí.

Komentáře k receptu