Sváteční polévka s bílým vínem
Suroviny
- 100 g Krabí tyčinky
 - 250 g Kapr obecný
 - 800 ml Vývar rybí
 - 100 ml Víno bílé
 - 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 0.25 ks Celer bulvový
 - 1 ks Petržel kořen
 - 1 ks Mrkev kořen
 - 1 hrst Hrášek
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 1 špetka Vegeta
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 106 g
 - Sodík 745 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 7 g
 - Cholesterol 80.8 mg
 - Draslík 715.2 mg
 - Vláknina 6303.1 mg
 - Vitamín A 6303.1 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 54.2 mg
 - Vitamín E 1.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 65.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme a nastrouháme zeleninu.
 - 
                                2
Rozpustíme v kastrolku máslo a osmahneme zeleninu.
 - 
                                3
Přidáme mouku, promícháme a zalijeme vychladlým rybím vývarem.
 - 
                                4
Promícháme, povaříme, přidáme kousky filé, krabí tyčinky, zelený hrášek a 15 minut vaříme.
 - 
                                5
Přilijeme víno, krátce povaříme, přidáme smetanu a už jen prohřejeme.
 - 
                                6
Ochutíme vegetou, pepřem, muškátovým květem a podáváme.