Karbanátky z hrachu a krup

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrách loupaný
  • 100 g Ječné kroupy
  • 100 g Šunkový salám
  • 22.22 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sádlo škvařené
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 501 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 312 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 127.2 mg
  • Draslík 159.9 mg
  • Vláknina 10948.9 mg
  • Vitamín A 10948.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oprané kroupy a hrách uvaříme doměkka a umeleme.

  • 2

    Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme ji na tuku. Přidáme ji k hrachu s kroupami, přimícháme česnek utřený se solí, žloutky a vše promícháme.

  • 3

    Na prkénku posypaném strouhankou tvoříme placičky, které obalujeme v rozšlehaných bílcích nastavených 2 lžícemi mléka.

  • 4

    Placičky smažíme v horkém oleji.

Komentáře k receptu