Conchiglie s lososem a koprem
Suroviny
- 200 g Těstoviny Conchiglie
 - 150 g Hrášek
 - 200 g Losos uzený
 - 150 g Jogurt bílý
 - 150 g Créme fraiche
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Citronová kůra
 - 2 ks Vejce slepičí
 - 0.5 hrst Kopr čerstvý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Cukr krupice
 - 1.5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 3 polévková lžíce Citronová šťáva
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 23 g
 - Sodík 313 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 161 mg
 - Draslík 414.8 mg
 - Vláknina 6225.8 mg
 - Vitamín A 6225.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 19.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Conchiglie uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody dle návodu na obalu. Zhruba 2 minuty před dovařením těstovin přidáme hrášek a dovaříme. Uvařené těstoviny s hráškem scedíme, necháme okapat, vložíme do mísy a dáme vychladnout. Promícháme s 1 lžící oleje.
 - 
                                2
Vejce vložíme do vroucí vody, vaříme 10 minut a poté opláchneme studenou vodou. Vařená vejce oloupeme a rozkrájíme na šestiny. Uzeného lososa nakrájíme na širší pruhy a zavineme.
 - 
                                3
V misce smícháme creme fraiche, jogurt, citronovou šťávu a kůru. Omáčku dochutíme solí, pepřem a špetkou cukru. K těstovinám a hrášku přidáme vejce, lososa a omáčku. Vše necháme krátce odležet. Salát upravíme na talíře a podáváme posypané čerstvým koprem.