Jehněčí kotlety s čočkou a hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1256 kcal
 - Sacharidy 101 g
 - Tuky 57 g
 - Sodík 909 mg
 - Bílkoviny 88 g
 - Uhlovodany 101 g
 - Cholesterol 212.3 mg
 - Draslík 2399.7 mg
 - Vláknina 31279.5 mg
 - Vitamín A 31279.5 mg
 - Vitamín B6 2.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 72.4 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 26.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čočku vložíme do hrnce s 2 dl zeleninového vývaru a pod pokličkou vaříme na mírném ohni, dokud se vývar nevsákne.
 - 
                                2
Šalotku oloupeme, nakrájíme najemno a v pánvi na 2 lžících oleje krátce osmahneme.
 - 
                                3
Uvařenou čočku smícháme se zbylým vývarem, rozšleháme nebo rozmixujeme, dochutíme octem, pepřem a solí.
 - 
                                4
Hrášek nasypeme do hrnce s vařící osolenou vodou a uvaříme ho do poloměkka. Potom hrášek přes síto scedíme, necháme okapat a smícháme s máslem.
 - 
                                5
Jehněčí kotlety omyjeme a osušíme, mírně osolíme. Do pánve se šalotkou přidáme 1 lžíci rozpáleného oleje a kotlety usmažíme z obou stran dozlatova.
 - 
                                6
Čočkové pyré a hrášek rozdělíme na servírovací talíře, přidáme usmažené kotlety a podáváme.