Kachna pečená s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 899 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 81 g
 - Sodík 572 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 177.8 mg
 - Vláknina 5055 mg
 - Vitamín A 5055 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.1 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vykuchanou a očištěnou kachnu osolíme, cibuli nakrájíme nadrobno, hrášek částečně rozmrazíme, rajčata scedíme, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek posekáme najemno, česnek prolisujeme.
 - 
                                2
V pekáči rozehřejeme trochu oleje, přisypeme cibuli a necháme zesklovatět. Přiložíme celou kachnu, podlijeme bílým vínem, vložíme do trouby a pečeme 15 minut. Kachnu pod křídly a na prsou propíchneme, aby tuk lépe vytékal. Kachnu v pekáči obložíme hráškem, rajčaty, přidáme česnek, feferonku, podle chuti sůl, pepř a pečeme doměkka. V průběhu pečení sbíráme přebytečný tuk.
 - 
                                3
Kachnu naporcujeme, doplníme hráškem s rajčaty, přelijeme vypečenou šťávou a podáváme.