Rychlé rizoto z krabích tyčinek s hráškem a cukrovou kukuřicí
Suroviny
- 240 g Dlouhozrnná rýže
 - 200 g Krabí tyčinky
 - 100 g Kukuřice cukrová nakládaná
 - 50 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
 - 100 g Sýr Čedar
 - 1 ks Cibule
 - 2 ks Bujón slepičí
 - 2 špetka Chilli koření mleté
 - 2 špetka Sůl
 - 2 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 298 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 1599 mg
 - Bílkoviny 17 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 44.9 mg
 - Draslík 191.2 mg
 - Vláknina 2525.1 mg
 - Vitamín A 2525.1 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dva varné sáčky s dlouhozrnnou rýží dobře promyjeme pod tekoucí vodou. Když ze sáčku odtéká jen čistá voda, necháme je odkapat.
 - 
                                2
V hrnci přivedeme do varu 1 litr vody, vložíme kostku slepičího bujónu a vaříme asi 5 minut. Pak do uvařeného bujónu vložíme 2 sáčky s rýží, snížíme teplotu a pomalu rýži vaříme podle návodu (přibližně 14-17 minut).
 - 
                                3
Mezitím si nakrájíme na kostky krabí tyčinky. Malou konzervu cukrové kukuřice a zeleného hhrášku zcedíme z nálevu a necháme v sítu okapat. Očištěnou cibuli pokrájíme nadrobno a v hlubší pánvi ji zpěníme na oleji s máslem. Přidáme k ní krabí tyčinky, 2 špetky chilli a krátce, za stálého míchání, je osmahneme. Na cibulku s tyčinkami vyklopíme uvařenou rýži, přidáme k ní kukuřici s hráškem, promícháme a podle chuti dosolíme.
 - 
                                4
Na talířích rizoto posypeme nastrouhaným sýrem a hned horké servírujeme.