Zeleninová rýže s kuřecím masem
Suroviny
- 200 g Rýže loupaná
 - 200 g Mrkev kořen
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 4 ks Kuřecí prsa
 - 2 ks Paprika žlutá
 - 2 ks Paprika červená
 - 3 ks Cuketa
 - 1 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 l Voda pitná
 - 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 121 g
 - Sodík 443 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 128 mg
 - Draslík 979.5 mg
 - Vláknina 8495.3 mg
 - Vitamín A 8495.3 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 115 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Propláchnutou rýži vaříme v osolené vodě 20 minut, scedíme ji a necháme okapat.
 - 
                                2
Omyté a osušené kuřecí maso opékáme po obou stranách na 3 lžících oleje asi 10 minut. Maso osolíme, opepříme a okořeníme mletou paprikou. Řízky udržujeme v teple.
 - 
                                3
Očištěné papriky nakrájíme na kostičky, cukety na plátky. Oloupanou mrkev pokrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme zbylý olej a zeleninu na něm krátce osmahneme. Vmícháme vařenou rýži, osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Řízky krájíme šikmo na plátky a spolu se zeleninou upravíme na nahřáté talíře. Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a ihned podáváme.