Pulpo gallego

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 g Pepř černý celý
  • 1000 g Chobotnice
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 1061 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 120 mg
  • Draslík 933.2 mg
  • Vláknina 3187.3 mg
  • Vitamín A 3187.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.3 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chobotnice propláchneme, uděláme zářez mezi chapadla a hlavu, těsně pod očima. Uchopíme chobotnici do ruky a prsty vytlačíme meč nahoru středem mezi chapadly. Z hlavy vyřízneme oči.

  • 2

    Chobotnici vyčistíme tak, že ji opatrně z jedné strany nařízneme a vyvrhneme vnitřnosti. Dáme pozor na proříznutí inkoustového vaku. Vykuchanou chobotnici propereme.

  • 3

    Ve větším hrnci přivedeme k varu vodu s bobkovým listem, pepřem a solí. Vložíme do ní chobotnici a při mírné teplotě vaříme asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne. Vyndáme z vody, necháme okapat a 10 minut vystydnout.

  • 4

    Chapadla nakrájíme na 1 cm široké kroužky a hlavu na kousky. Nandáme na talíř, posypeme solí a paprikou, zakapeme olejem a zdobíme dílky citrónu.

Komentáře k receptu