Tacos s trhaným hovězím
Suroviny
- 150 g Mouka kukuřičná
 - 450 g Hovězí roštěnka vys. peč.
 - 120 ml Voda pitná
 - 2 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Kmín drcený
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Koriandr čerstvý
 - 1 ks Limetka
 - 1 ks Salsa rajčatová
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Salát hlávkový
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.18 polévková lžíce Olej rostlinný
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 301 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 72 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 82.5 mg
 - Draslík 113.4 mg
 - Vláknina 4250.3 mg
 - Vitamín A 4250.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.4 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Hovězí roštěnec nakrájíme na kostky, vložíme do hrnce, zalijeme vodu a přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme 60-90 minut.
 - 
                                2
V míse smícháme mouku se solí, po částech přilijeme teplou vodu a hněteme 3-4 minuty na pomoučněném válu. Zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odpočívat. Maso vyjmeme z hrnce, necháme trochu vychladnout a natrháme na kousky.
 - 
                                3
Těsto na tortilly rozdělíme na 6 stejných kuliček, ručně nebo v lisu na tortilly vyrobíme 6 placek o průměru 15-20 cm. Každou tortillu opečeme na suché pánvi 15-20 vteřin z každé strany, udržujeme teplé.
 - 
                                4
K natrhanému masu přidáme oregano, kmín a dobře promícháme. Do pánve vlijeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli a drcený česnek, smažíme 3-4 minuty, doměkka. Přidáme maso a dobře prohřejeme a promícháme.
 - 
                                5
Na každou tortillu položíme kousek salátu, maso a salsu, přeložíme napůl a podáváme s plátky limety. Ozdobíme čerstvým koriandrem.