Jezerní pstruh
Suroviny
- 80 g Olivy nakládané
 - 18 ml Olej olivový
 - 1 ks Pstruh
 - 8 ks Rajčata
 - 1 ks Citrony
 - 2 ks Petržel - nať
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Cukr moučkový
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Balsamico ocet
 - 3 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 2 polévková lžíce Pažitka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 603 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 33 g
 - Sodík 1867 mg
 - Bílkoviny 57 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 145 mg
 - Draslík 1842.7 mg
 - Vláknina 18210.5 mg
 - Vitamín A 18210.5 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 93 mg
 - Vitamín E 4.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pstruha opláchneme a osušíme, odstraníme prsní ploutve. Rybu zevnitř opepříme, potřeme jednou lžičkou oleje, dovnitř vložíme 3 plátky citrónu, položíme na plát alobalu.
 - 
                                2
Koktejlová rajčata rozpůlíme, obložíme jimi rybu, přidáme plátky česneku, oliv a jednu lžíci kaparů. Posypeme kudrnatou petrželkou. Alobal dobře uzavřeme, přendáme na plech do předehřáté trouby a pečeme na 200°C.
 - 
                                3
Na omáčku nasekáme petrželku, přidáme dvě lžíce kaparů, 80 ml oleje, ocet Balsamico a osm oliv. Vše rozmixujeme na jemno, dochutíme solí, pepřem a cukrem.
 - 
                                4
Rybu vyndáme z trouby, naporcujeme a podáváme s vydušenou šťávou a omáčkou. Jako příloha se hodí brambory, bageta nebo rýže.