Treska po kreolsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 71 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 47 mg
 - Draslík 335.3 mg
 - Vláknina 4295.5 mg
 - Vitamín A 4295.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.7 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 11.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mraženou tresku necháme rozmrazit, aby se dala krájet.
 - 
                                2
Celer omyjeme a nasekáme stonek, cibuli a česnek oloupeme a oboje nasekáme nadrobno. Papriku omyjeme, rozpůlíme, vyjmeme semínka a nakrájíme na proužky.
 - 
                                3
V hrnci rozpálíme máslo, přidáme celer, cibuli a česnek. Dusíme 5 minut, až cibule a celer trochu zhnědnou.
 - 
                                4
Přidáme rajčata z konzervy i s tekutinou (nebo čerstvá, spařená a oloupaná), bobkový list a přivedeme k varu, občas promícháme. Zmírníme teplotu a vaříme 5–10 minut, při mírné teplotě. Osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Rybu nakrájíme na čtyři kousky a vložíme do omáčky, přidáme papriku, zakryjeme a vaříme při velmi mírné teplotě 12–15 minut. Vyjmeme bobkový list, hotovou rybu dáme na talíře a ozdobíme celerovými lístky. Ihned podáváme.