Zapékaná ryba s brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 309 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 265 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 18 mg
 - Draslík 550.6 mg
 - Vláknina 6885 mg
 - Vitamín A 6885 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 21 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory dobře očistíme, ale neloupeme, nakrájíme je na 5 mm silné plátky. Uvaříme je v mírně osolené vodě téměř doměkka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
 - 
                                2
V menším hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek a 10 vteřin smažíme. Odstavíme, přidáme nasekanou petrželku a pepř.
 - 
                                3
Filé ze sumce, okouna nebo flundry nakrájíme na proužky asi 2,5 cm silné. Zapékací formu vytřeme máslem. Plátky brambor necháme okapat, rozprostřeme na dno formy a pokapeme částí petrželkového másla.
 - 
                                4
Proužky ryby dáme na brambory, zakapeme máslem, osolíme, formu zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi 15 minut. Strouhanku promícháme se zbytkem másla.
 - 
                                5
Pokrm vyjmeme z trouby, odstraníme alobal a posypeme strouhankou. Vrátíme zpět do trouby a pečeme bez zakrytí ještě 10 minut, až se vytvoří křupavá kůrka. Podáváme rovnou z formy.