Malé bramborové koláčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 131 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 119 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 2 mg
 - Draslík 537.2 mg
 - Vláknina 6902.3 mg
 - Vitamín A 6902.3 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 17.8 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Plech na pečení vymažeme polovinou oleje, česnek oloupeme a nasekáme na drobno. Zbylý olej rozehřejeme v menší pánvi a česnek na něm asi 1 minutu podusíme. Potom pánev odstavíme.
 - 
                                2
Brambory oloupeme a nakrájíme na velmi tenké plátky, asi 2 mm. Ty pak rozdělíme na 8 porcí a utvoříme z nich kulaté koláčky tak, aby se plátky vzájemně částečně překrývaly a vytvářely kolečko o průměru asi 10 cm. Takto vytvarované je narovnáme na vymaštěný plech.
 - 
                                3
Plátky brambor potřeme česnekovým olejem a posypeme lžící sušeného tymiánu, nastrouhaným sýrem, solí a pepřem. Pečeme je v předehřáté troubě na 225 °C asi 15–20 minut. Během pečení plátky několikrát přitiskneme lžící, nebudou se tolik rozpadat.
 - 
                                4
Hotové koláčky dáme na talíře a ozdobíme snítkami tymiánu. Ihned podáváme jako samostatnou chuťovku, případně jako přílohu k masům.