Sicilská zeleninová pánev
Suroviny
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 50 g Mandle
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 2 ks Lilek
 - 6 ks Celer řapíkatý
 - 1 ks Cibule
 - 0.5 ks Bazalka
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olivy nakládané
 - 8 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Kapary sterilované
 - 3 polévková lžíce Ocet vinný červený
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 719 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 928.5 mg
 - Vláknina 19102.8 mg
 - Vitamín A 19102.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.9 mg
 - Vitamín E 5.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Lilek omyjeme a nakrájíme na kostky. Řapíky celeru očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli rozpůlíme a nakrájíme na půlky kroužků, česnek prolisujeme. Olivy bez pecek nakrájíme na drobno.
 - 
                                2
Olej rozehřejeme a podusíme na něm cibuli, přidáme lilek, celer a smažíme do zlatova. Pak přidáme lupínky mandlí, olivy, česnek, rajčata se šťávou a kapary. Osolíme, opepříme a dle chuti můžeme přidat ocet a cukr. Zeleninu přiklopíme a vaříme 10 minut, mírným varem.
 - 
                                3
Do hotové zeleniny přidáme nasekanou bazalku, promícháme a ihned podáváme. Pokrm se může jíst i studený.