Dušené hovězí karbanátky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí maso mleté
  • 80 g Cibule
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.08 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 247 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 99.3 mg
  • Draslík 555 mg
  • Vláknina 906.8 mg
  • Vitamín A 906.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mleté hovězí maso promícháme v míse se solí, kořením, mlékem a oloupanou, nasekanou cibulí. Vše propracujeme, necháme 1 - 2 hodiny v chladu odpočinout.

  • 2

    Ze směsi tvarujeme karbanátky, zprudka je po obou stranách opečeme na pánvi, lehce potřené olejem. Přiklopíme pokličkou, na mírném ohni zvolna dusíme, až jsou karbanátky vláčné a propečené.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami a červeným zelím.

Komentáře k receptu