Polévka z kysaného zelí se žampiony
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 140 mg
 - Bílkoviny 3 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 1.3 mg
 - Draslík 352.7 mg
 - Vláknina 4793 mg
 - Vitamín A 4793 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Společně s kysaným zelím uvaříme na kostičky nakrájené brambory, na oleji si mezitím připravíme nahrubo nakrájenou cibuli a plátky žampionů.
 - 
                                2
Vše společně podusíme, přidáme uvařené brambory se zelím včetně vody.
 - 
                                3
Osolíme, přidáme bobkový list, opepříme a chvíli povaříme.
 - 
                                4
Do hotové polévky vmícháme jogurt a ozdobíme petželkou.