Riginette s ančovičkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 1320 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 61 g
 - Cholesterol 19.1 mg
 - Draslík 512.1 mg
 - Vláknina 10000 mg
 - Vitamín A 10000 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 41 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Spaříme rajčata ve vařící vodě, scedíme je, oloupeme, dáme okapat do cedníku a nahrubo nasekáme. Oloupeme cibuli a česnek, omyjeme, jemně nasekáme. Nasekáme petrželku.
 - 
                                2
Pod tekoucí studenou vodou omyjeme ančovičky, vyjmeme páteř, osušíme je a nakrájíme na kousky. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli, nasekaný stroužek česneku a papričku. Smažíme vše při mírné teplotě tak, aby se cibule a česnek nezbarvily.
 - 
                                3
Přidáme ančovičky, nasekaná rajčata a bude-li třeba, i špetku soli, a bez pokličky rajčata 15-20 minut při mírné teplotě dusíme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku a vše dobře promícháme.
 - 
                                4
Ve velkém hrnci uvedeme do varu dostatečné množství vody, osolíme ji a dáme do ní vařit těstoviny, scedíme, promícháme s připravenou omáčkou a hotový pokrm horký podáváme.